Vakmanschap

Opgeleid personeel

In elke Colruyt-beenhouwerij en in onze vleescentrale werken gediplomeerde beenhouwers. Medewerkers die geen beenhouwersdiploma hebben, krijgen in onze vleescentrale Vlevico een opleiding in versnijding en uitbening van dieren. De rest van de opleiding gebeurt in de beenhouwerijen. Na een traject van 2 à 3 jaar ontvangen ze een bekwaamheidscertificaat. Ook hun vakmanschap wordt gecertificeerd door Qualtiy Control.

Daarnaast krijgen de beenhouwers permanente bijscholing in kwaliteitszorg, versnijmethoden en hygiëne.

Hygiëne in de beenhouwerij

In onze beenhouwerijen is het altijd proper. Onze beenhouwers hebben veel aandacht voor de hygiëne en houden zich aan strikte afspraken. Enkele voorbeelden:

Uw beenhouwer staat voor u klaar

In de meeste Colruyt-winkels vindt u:

OF

Voor inlichtingen, speciale bestellingen of specifieke wensen kan u altijd terecht bij uw beenhouwer in de winkel, ook in een beenhouwerij met zelfbediening. Met al zijn ervaring en vakkennis staat hij u met veel plezier bij met raad en daad.

Bereidingen van het huis

Elke dag vers bereid
De Colruyt-beenhouwers in de winkel maken elke dag verse bereidingen, zoals worsten, gehakt, burgers … Daardoor kan u ze thuis nog minstens 48 uur bewaren in de koelkast. Alle bereidingen zijn klaargemaakt volgens eigen recepten.

Volgens traditionele recepten
Veel van onze charcuterie maken we in ons eigen charcuterie-atelier in onze vleescentrale Vlevico. We doen dat op ambachtelijke wijze en volgens de traditionele recepten van onze meester-charcutier. Pasteien bv. bakken we in stenen kommen in een traditionele oven, spek roken we op houtsnippers van beuk en eik … Daardoor bent u zeker van een uitstekende kwaliteit en krijgen onze fijne vleeswaren ook een typische smaak.

Ook voor charcuterie die we extern laten maken, zoals onze hammen, gebruiken we vlees uit ons eigen gesloten circuit. Zo beantwoordt ook die charcuterie aan onze strenge lastenboeken.