Kruidig hertenmedaillon met abrikozensausje


Hoofdgerecht

Ingrediënten (4 personen)
800 g hertenmedaillon
20 aardappelkroketten (diepvries)
8 stronken fijnproeverswitloof
1 eetl. verse dragon
4 eetl. boter
2 eetl. abrikozencompote (bokaal)
1/2 koffiel. mierikswortel met room
(bokaal)
1 eetl. paneermeel
instantsausbinder
400 ml wildfond (bokaal)
3 eetl. olijfolie
1 eetl. groenepeperbolletjes
peper en zout

Voorbereiding (15 min.)


Bereiding (30 min.)

  1. Verhit 2 eetl. boter in een grote pan met deksel en stoof het witloof ± 15 min. afgedekt gaar. Kruid met peper en zout.
  2. Zet de schotel met de hertenmedaillons in de voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden. Bak iets minder voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees. Hertenvlees wordt rosé gegeten, of nog rood (saignant). Bedruip tussendoor met nog wat braadvocht.
  3. Laat intussen de rest van de wildfond 5 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozencompote aan toe.
  4. Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door. Werk af met de dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  5. Bak de kroketten zoals aangegeven op de verpakking.

Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en dien op met de kroketten en het witloof. Lepel er de saus over.


Begeleidende dranken
Château Laville Bertrou
A.O.P. Minervois La Livinière
Gérard Bertrand

Gulden Draak
Sterk donker bier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Energie
Vetten
Koolhydraten
Vezels
Eiwitten
Zout

752 kcal
30,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 14,9 g
39,6 g (waarvan) suikers 9,6 g
5,5 g
76,8 g
2,8 g

Profiteer van de Actieprijs!

Reserveer je hertenmedaillon.