Kruidig hertenmedaillon met abrikozensausje
Hoofdgerecht
Ingrediënten (4 personen)
800 g hertenmedaillon
20 aardappelkroketten (diepvries)
8 stronken fijnproeverswitloof
1 eetl. verse dragon
4 eetl. boter
2 eetl. abrikozencompote (bokaal)
1/2 koffiel. mierikswortel met room
(bokaal)
1 eetl. paneermeel
instantsausbinder
400 ml wildfond (bokaal)
3 eetl. olijfolie
1 eetl. groenepeperbolletjes
peper en zout
Voorbereiding (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de hertenmedaillons aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de
pan en schik het in een ovenschotel.
-
Plet de groenepeperbolletjes in een bord en meng ze met de mierikswortel, het paneermeel en 2 eetl. olijfolie.
Voeg wat peper en zout toe. Strijk hiermee het vlees in.
-
Giet 1/2 dl wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet over het vlees in de
ovenschotel.
- Snipper de dragon fijn en snij het witloof in de lengte in 2.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
Bereiding (30 min.)
-
Verhit 2 eetl. boter in een grote pan met deksel en stoof het witloof ± 15 min. afgedekt gaar. Kruid met
peper en zout.
-
Zet de schotel met de hertenmedaillons in de voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden. Bak iets minder
voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees. Hertenvlees wordt rosé gegeten, of nog
rood (saignant). Bedruip tussendoor met nog wat braadvocht.
-
Laat intussen de rest van de wildfond 5 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozencompote aan toe.
-
Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind
lichtjes met instantsausbinder. Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door.
Werk af met de dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Bak de kroketten zoals aangegeven op de verpakking.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes en dien op met de kroketten en het witloof. Lepel er de saus over.
Begeleidende dranken
Château Laville Bertrou
A.O.P. Minervois La Livinière
Gérard Bertrand
Gulden Draak
Sterk donker bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
Vetten
Koolhydraten
Vezels
Eiwitten
Zout
752 kcal
30,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 14,9 g
39,6 g (waarvan) suikers 9,6 g
5,5 g
76,8 g
2,8 g
Profiteer van de Actieprijs!